XXXIV PÄRNU FILMIFESTIVALI KAVA ETV2 ekraanil, Balti Filmi- ja Meediakoolis, Uue Kunsti Muuseumis ja Tartu Elektriteatris

Esileht / Uncategorized / XXXIV PÄRNU FILMIFESTIVALI KAVA ETV2 ekraanil, Balti Filmi- ja Meediakoolis, Uue Kunsti Muuseumis ja Tartu Elektriteatris
PROGRAM OF THE XXXIV PÄRNU FILM FESTIVAL

ekk

XXXIV PÄRNU FILMIFESTIVALI KAVA ETV2 ekraanil, Balti Filmi- ja Meediakoolis, Uue Kunsti Muuseumis ja Tartu Elektriteatris

17.-25.oktoobril 2020

Nominendid Eesti Rahva Auhinnale

Võistlus toimub ETV2 eetris 

INIMÕIGUSED ALASTI

ESMASPÄEVAL, 19. oktoobril kell 20.00

VARJULILLED by Seung-jun Yi, Inimõigus on kasvada ja elada koos oma pere ning lähisugulastega. Täna kannatab 10 miljonit inimest Põhja- ja Lõuna-Korea vahel lahutatud peredes. Üksiku korea naise Ryun-hee Kim'i väga emotsionaalne ja liigutav portree.

TEISIPÄEVAL, 20. oktoobril kell 20.00

GEOGRAAF JA SAAR by Christine Bouteiller, Prantsusmaa, 2019, 71 min. Iwai saarele tahetakse ehitada tuumaelektrijaama. Geograaf ja Jaapani-asjatundja Philippe Pelletier läheb vaatama saare kuulsat traditsioonilist kami-tantsu. Filmis kujutatakse saareelanike ühiskondlikku võitlust.

KOLMAPÄEVAL, 21. oktoobril kell 20.00

TÄISHÄÄLEL Autor Tamara Mamon, Iisrael, 2019, 58 min. Põnev dokumentaalfilm hüperaktiivsetest poistest Iisraelis. Koolipoisid on sunnitud astuma laulukoori, mida juhendab NSV Liidust pärit range õpetaja Ella. Läbi filmi kumab juutide ja palestiinlaste erinev arusaamine inimõigustest. Mängu tulevad ka pereprobleemid ning suurekskasvamise rõõmud ja valud. Alguses vastumeelne koorilaul aga pakub noortele palestiinlastele ootamatult toredat vaheldust...

NELJAPÄEVAL, 22. oktoobril kell 20.00

NEWTOPIA by Autor Audun Amundsen, Norra, 2020, 88 min. Norra filmilooja Audun Amundsen on 15 aastat jälginud väikese rahvakillu elu ja unistusi Indoneesia vihmametsas. Metanwaiad tahavad kõndida alasti Päikese all ja elada oma esivanemate poolt hoitud looduses, samas saada osa ka ülejäänud inimkonna hüvedest. Kas on üldse võimalik tagada kõigile inimestele kogu inimõiguste buketti?

REEDEL, 23. oktoobril kell 20.00

MU KALLIS EMA by Autor Paul-Anders Simma, Soome, Norra & Rootsi, 2020, 86 min. Lapse õigus on omada vanemaid. Film jälgib saami tüdruku Taša kasvamist alates neiu 9. eluaastast. Tašal pole ei isa ega ema, hoolimata sellest, et nad mõlemad on elus...

DOKUMENTAALID SUUREL EKRAANIL

VAATA KAVA