Kuut filmi saab vaadata Rahvusringhäälingu portaalist

6 films will be screened on Estonian National TV

XXXV Pärnu Filmifestivali  

dokumentaalid teemal 

KUTSUMUS 

võistlevad ETV2-s Eesti Rahva Auhinnale


MAA KUI SININE APELSIN, autor Irina Tsiljuk, Ukraina.

Donbassis elab üksikema Anna koos oma nelja lapsega. Hoolimata sellest, et nende küla pidevalt pommitatakse, järgneb pere ühisele kutsumusele – kõik tahavad saada filmiloojateks.


LÄTI KOIOTT, autor Ivars Zviedris, Läti. 

Otse Läti -Vene piiril teenivad kohalikud eluheidikud endale elatist eluskaubaga.   Kui palju on selles äris aga kutsumust, kui eesmärgiks on aidata  Vietnami põgenikke siseneda salaja Euroopa Liitu?


KLOUNIDE PLANEET, autor Hector Carré, Hispaania. 

Filmilooja läheb kaasa hispaania naljameestega, kes lahutavad laste meelt pagulaslaagrites ja haiglates mitmel pool maailmas. Meeste põues tuksub kutsumus olla toeks vanematest ilmajäänud lastele. 


LORINO VALASKALA, autor Macej Cuske, Poola/Venemaa.

 Eepiline dokfilm  on jäädvustatud Vaikse ookeani äärses Lorino küllas, mille jätsid maha nii nõukogude võim kui ka eskimod. Lorino tähendab tšuktši keeles „leitud küla“. Eskimode kutsumuse küttida valaskalu on tänaseks üle võtnud uusasukad, kes oma külmaverelise osavusega ei jää maha eelkäijatest.


 LOOTUSTE KOOL, auror Mohamed El Abuodi, Soome/Maroko. 

Soomes endale uue kodu leidnud filmilooja  viib vaataja Maroko Sahaara beduiinide juurde. Laste kutsumus on koolis käia ja siis harituna suurde maailma lennata. Nende vanemate kutsumus aga on vastupidine – lapsed peaks koju karja jääma  ja nii tuhendeaastast eluviisi alles hoidma.


Viit võistlusfimi saab ette ja taha vaadata Rahvusringhäälingu portaalist 
https://kultuur.err.ee/ Hääletamine lõpeb laupäeval, 17.juulil kell 12.00. Siis algab aupalkade jagamine Festivali Palees Pärnus, mida ETV2 näitab samal õhtul kell 22.30. Saatele järgneb hollandi filmilooja Guido Hendrikxi eksperimentaalfilm INIMENE JA KAAMERA, mis kandideerib festivali žürii peaauhinnale parima kunstilise saavutuse eest.



    Aita oma lemmikfilmil võita Eesti Rahva Auhind!

Hääletada saab aadressil: kultuur.err.ee

Hääletamine on tasuta!

 

12.juulil 21.30 MAA KUI SININE APELSIN - 6229951
13.juulil 21.30 LÄTI KOIOTT - 6229952
14 juulil 21.30 KLOUNIDE PLANEET - 6229953
15.juulil 21.30 LORINO VALASKALA - 6229954
16.juulil 21.30 LOOTUSTE KOOL - 6229955

 

Hääletajate vahel loosime välja kruiisi Tallinki laeval 

kahele õnnelikule, kes  valivad sihtkoha ise. 


17.juulil 22.30 ETV2-s algava Auhinna Gala  järel on  eetris eksperimentaalfilm INIMENE JA KAAMERA  Guido Hendrikxilt. 

Vallatu dokumentaal autorilt, kes peidab end kaamera taha ja loob nii portree hollandlastest kui  uudishimulikust ja heatahtlikust rahvast.  Guido Hendrikx  kasutab inimeste avamiseks võtit, mille peale pole ükski filmitegija varem tulnud. Oleme siis ise ka uudishimulikud ning jälgime, kuhu autor oma kaameraga välja jõuab!